Skip to content

Arib, Baudet en het parlementair taalgebruik

February 24, 2018

OpinieZ

Thierry Baudet is op dreef in het debat over het afschaffen van het referendum. “Daar zit ze”, fulmineert hij (“het is de minister”, zegt voorzitter Arib), “de sluipmoordenaar van de democratie, Kasja Ollongren”, gaat Baudet verder. “D66-demoniseringsminister, de censuurtzarina, degene die namens het kabinet Rutte onze vrije samenleving wil ondermijnen. Zíj is zélf de grootste bedreiging voor de democratische rechtstaat” (“meneer Baudet…”, probeert voorzitter Arib weer).

“En het is”, vervolgt Baudet onverstoorbaar, “alsof ze ons ook nog allemaal arrogant in ons gezicht uitlacht en de democratische rechten van de Nederlanders om zeep helpt, nu ze daarbij de zorgvuldige Nederlandse wetgevingsprocessen vertrapt, negeert en aan haar hoge laarzen lapt”. Baudet is klaar met zijn betoog.

Pas dán neemt voorzitter Arib écht het woord en herinnert hem aan de afspraak dat de minister als minister en vertegenwoordiger van het kabinet en niet als persoon of als D66-er zal worden aangesproken. Ze spreekt…

View original post 529 more words

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: