Skip to content

Hamas hervat beschieting met raketten van Israël; IDF slaat hard terug

October 25, 2018

Vlaamse Vrienden van Israël

Op woensdagavond 24 oktober, kort na 23u15 (locale tijd) gingen de sirenes van het ‘Rood alarm’ af in Regionale Raden van Eshkol en Merhavim in de Gaza-envelop. De IDF zei dat een lancering van een raket uit Gaza naar het Israëlische territorium werd geïdentificeerd.

Het Iron Dome luchtverdedigingssysteem van het IDF lanceerde één interceptor richting het projectiel. Er wordt echter aangenomen dat de raket niet werd onderschept en explodeerde in open gebied. Veiligheidstroepen voerden zoekopdrachten uit in het gebied. Er waren geen meldingen van lichamelijk letsel of schade.

Eerder op woensdag viel de Israëlische luchtmacht een Hamas-post in Gaza aan. De IDF zei dat het een terroristenploeg had geïdentificeerd die ballonnen met eraan vastgehchte brandbommen naar Israël lanceerde.

Een reactie van Israël op de raketbeschieting bleef niet lang uit. IDF-vliegtuigen bestookten deze ochtend acht terroristische doelwitten en drie militaire installaties die behoorden tot de terroristische organisatie Hamas in Gaza…

View original post 238 more words

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: