Skip to content

Museum Den Haag doet iets unieks: aandacht vragen voor “schoonheid en positiviteit” in islam

September 2, 2018

Top idee, echt waar. Er zijn nijpender zaken te bespreken m.b.t. islam, dacht ik. Schoonheid en positiviteit staan sowieso verre van de cultus islam.

E.J. Bron

Screenshot_106
Moslims brengen glans en positiviteit naar een greppel met mensen die zich hebben overgegeven aan schoonheid en levensvreugd.

Eindelijk wordt schoonheid en positiviteit van islam benadrukt, dat gebeurt nou nooit eens in Nederland

Het Gemeentemuseum in Den Haag vraagt met een grote expositie aandacht voor de “schoonheid en positiviteit” in en achter kunstvoorwerpen uit de wereld van de islam. Het museum liet zich bij het maken van de tentoonstelling adviseren door bewoners van diverse Haagse wijken.

Onder de titel Glans en Geluk – Kunst uit de Wereld van de Islam toont het museum van 8 september tot 3 maart driehonderd islamitische kunstvoorwerpen. De verzameling omvat keramiek, glas, metaal, tapijten en zelfs houten deuren, uit de periode 900-1900. De objecten zijn afkomstig uit Afghanistan, China, Egypte, India, Irak, Iran, Italië, Marokko, Spanje, Syrië en Turkije. De meeste stukken komen uit de eigen collectie van het Gemeentemuseum, dat al meer dan een…

View original post 6 more words

No comments yet

Leave a comment